Simpelweg de juiste condities

Wie zijn wij

Een ambieuze familie maakt historie

De oorsprong van Smits Transport & Logistiek ligt in de tuinderij. In 1939, tien jaar na de start, was de productie voldoende gegroeid om de eigen groenten ook te kunnen verkopen. Weer tien jaar later startte de familie Smits een groothandel in aardappelen, groenten en fruit. De jaren zeventig brachten veel groei. In 1974 werd de Groothandel Gebr. Smits B.V. opgericht, met een supermarktorganisatie als voornaamste klant. Direct al het jaar daarna werd het bedrijfspand met 1.000m2 uitgebreid.

De ontwikkeling naar transportbedrijf

De eerste decennia vervoerden de Gebroeders Smits alleen producten uit het eigen groothandelsbedrijf. In 1990 kwam er een nieuw gebouw van 4.500m2 en in 1994 werd Gebr. Smits Transport B.V. opgericht om ook het vervoer voor derden te verzorgen. Het accent kwam zo steeds meer op het transport te liggen. Toch duurde het nog tot 2008 voordat besloten werd de handelactiviteiten in aardappelen, groente en fruit geheel af te stoten. Nu is Smits Transport & Logistiek een pure transportspecialist en logistieke dienstverlener met grote ervaring op het gebied van levensmiddelenvervoer.

Smits heden

Sinds eind 2008 wordt het bedrijf gerund door de vierde generatie Smits. Carolien Smits verantwoordelijk voor de transportplanning, Sandra Smits financieel verantwoordelijk en Willem Smits heeft de bezielende leiding in het warehouse. Zo wordt ieders kennis op elk gebied in de onderneming gewaarborgd door de familie en vindt je de zo typerende krachtige uitstraling van het familiebedrijf op elke afdeling terug.